skip to Main Content

Hoş Geldiniz

Dönüşüm Grup olarak; firma ve kurumlara çevre, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm ihtiyaçlarınızı en kaliteli ve makul çözümler üretebilmek amacıyla 2011 yılında hizmete başladık. Ekiplerimiz alanında uzmanlaşmış, tecrübeli ve tüm dürüstlüğümüz ile onlarca firmalara yıllardır hizmet vermekteyiz. Firmamızı daha yakından tanımak için lütfen bize ulaşın.

Bize Ulaşın

Email: donusum@donusumisg.com
Tel: 0850 724 3676
Fax: 0 312 473 23 04
Adres: Çankaya / ANKARA

Dönüşüm Grup

İşverenler aman dikkat!!!

risk-analizi-zorunluluğu  6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren 50 ve üzerinde işçi çalıştıran iş yerlerinde uygulanmaya başladı, 10-49 arası işçi çalıştıran işyerleri ise 1 Temmuz 2013 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında olacak. 1-9 arası işçi çalıştıran işyerleri ise 1 Temmuz 2014 tarihinde kanun kapsamında olacak. Buraya kadar her şey normal fakat 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yanında 1 tek işçi çalıştıran işyerleri siteler, apartmanlar dahi Risk Analizi yaptırmak zorundaydılar. Ayrıca çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda eğitim aldırmaları gerekiyordu.

Risk Analizi yaptırmamanın cezası 10’uncu maddesinin birinci fıkrasına göre 3.234 TL, aykırılığın devamı halinde her ay 4.851.-TL çalışanlara eğitim verme yükümlülüğüne uymayanlara ise her çalışan için 1.087 TL idari para cezası uygulanacağı kanunda açıkça belirtilmiş. İşverenlerin kafası bu konuda iyice karıştı özellikle 1-9 arası işçi çalıştıran işyerleri ‘‘Ne de olsa 2014 Temmuz ayında İş Sağlığı Güvenliği Kanunu kapsamına gireceğim şu anda bir şey yapmama gerek yok’’ diye düşündüğünden kendilerini büyük cezalar beklemektedir. Bir an evvel idari para cezalarıyla karşılaşmadan Risk Analizi yaptırmanızı öneriyorum.

Read More

İşverene risk cezası kapıda

İşverene risk cezası kapıda‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ açısından tüm işyerlerinde daha emniyetli bir çalışma ortamı sağlayabilmek için risk analiz raporunun hazırlanması büyük önem taşıyor.
Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98’i, meslek hastalıklarının da yüzde 100’ü önlenebilir iken, gerekli önlemler alınmadığı için her yıl birçok insan sakat kalıyor veya hayatını kaybediyor. İşyerlerinde, çalışanlar açısından riskli durumların tespiti ve alınacak önlemlerin belirlenmesi risk değerlendirmesindeki en hassas unsur. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nda risk değerlendirmesi, “işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalar” olarak tanımlanmaktadır. Konunun önemini bir kez daha gündeme getirmek amacıyla İş Hukuku Enstitüsü tarafından Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ‘İş yerinde can ve varlık kaybı olmamalı’ kampanyası başlatıldı.

Read More

Apartmanlara Risk Analizi Zorunluluğu

apartman-risk-analiziApartman ve işyerlerine uygulanan cezai yaptırımlar son çıkan kanunlarla beraber hızlandı.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yürürlük maddesi uyarınca 30 Aralık 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe giren, ceza uygulanacak maddelerden biri de risk değerlendirmesidir. Bazı cezalar ise 30 Haziran 2013 ve 30 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girecek.

Risk Değerlendirmesi

Vatandaşların çoğu risk değerlendirmesi ile ilgili böyle bir uygulamanın başladığının ve cezai yaptırımın olduğundan habersizler. 30 Aralık 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre tüm işyerleri, apartmanlar da dahil, risk analizi yapmak zorunda.

Read More
Back To Top