skip to Main Content

Hoş Geldiniz

Dönüşüm Grup olarak; firma ve kurumlara çevre, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm ihtiyaçlarınızı en kaliteli ve makul çözümler üretebilmek amacıyla 2011 yılında hizmete başladık. Ekiplerimiz alanında uzmanlaşmış, tecrübeli ve tüm dürüstlüğümüz ile onlarca firmalara yıllardır hizmet vermekteyiz. Firmamızı daha yakından tanımak için lütfen bize ulaşın.

Bize Ulaşın

Email: donusum@donusumisg.com
Tel: 0850 724 3676
Fax: 0 312 473 23 04
Adres: Çankaya / ANKARA

Dönüşüm Grup

Her gün 173 iş kazasında 4 kişi ölüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Türkiye’de her gün 173 iş kazasında 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve BİLGEMED işbirliği ile BTSO’da düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu’nda Bursa iş dünyasına, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun çalışma hayatına getirdiği yenilikler anlatıldı. Açılış konuşmasında 6331 sayılı kanunun iş dünyasını yeniden dizayn ettiğini vurgulayan PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Ogün Yıldız, yeni kapsamıyla kanunun tüm iş dünyasını sardığını söyledi. Yıldız, kanunun meslek hastalıklarının ortadan kaldırılması ile iş kazalarının yüzde 98 oranında önlenebilmesi hedefiyle şirketler için tüm faaliyetlerinde insan odaklı hareket edilmesi zorunluluğunu doğurduğuna dikkat çekti.

Katılımcılara 6331 sayılı kanun hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, yasanın 1 milyon 336 bin işletmeyi ve çalışanları kapsadığını söyledi. İş kazalarına vurgu yapan İsmail Gerim; dünyada 1 milyon iş kazası olduğunu Türkiye’de ise her gün 173 iş kazasında 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. İş kazalarının yüzde 76’sının KOBİ’lerde meydana geldiğini ifade eden Gerim, “Kayıpların oranı yüzde 3 ile 5 arasında değişiyor, maliyeti 8 milyon Türk Lirasını buluyor, işverenin kaybı ise 500 bin dolara yaklaşıyor.” ifadesini kullandı.

MESLEK HASTALIKLARINDA BAŞI AKCİĞER HASTALIKLARI ÇEKİYOR

Her yıl dünyada 160 milyon kişide meslek hastalığı tespit edildiğini belirten Gerim, 2010 yılı verilerine göre Türkiye’deki meslek hastalığının yalnızca 10 kişide görüldüğünü ve meslek hastalıklarının tespit edilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışmalara başladıklarına dikkat çekti. Meslek hastalıklarında akciğer hastalıklarının ilk sırada yer aldığını ifade eden Gerim, cilt kanseri başta olmak üzere kanserler ve işitme kaybı gibi hastalıkların meslek hastalıklarında başı çektiğini dile getirdi.

Kanunun farkındalık yaratmak adına önemli olduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ise “İş güvenliği konusu sadece işvereni ilgilendiren bir konu değil. İş güvenliğinin işçi tarafından da içselleştirilmesi gerekiyor. Toplumda ancak farkındalık oluşturulduktan sonra yaşanan iş kazalarının azalması mümkün olabilir.” değerlendirmesini yaptı.

Moderatörlüğünü Ogün Yıldız’ın yaptığı panelde konuşan Bursa Beton İnsan Kaynakları Müdürü Suat Filiz, hem işverenin hem de çalışanların bir değer olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Ülkedeki iş kazaları ve hastalıklarından kaynaklanan can ve mal kaybının önlenmesi için iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gelişmesi gerektiğini belirten Suat Filiz, bunun için herkese görev düştüğünü vurguladı.

 

This Post Has 0 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top